Information

Torredembarra är en turist- och kommersiell förort i Costa Dorada med bra kommunikationer, till intressanta städer via motorvägar, buss och tåg. Torredembarra är en förstad i centrum av Costa Daurada, som ligger nära staden Tarragona, som är känd för sitt romerska arv, Reus, Gaudís hemstad - den har en vacker arkitektur med modernistiska byggnader i staden - och ligger ca 80 km från Barcelona. Torredembarras närmiljö, är varierad, allt från den naturliga charmen i Delta de l'Ebre, och den i Cistercian Route (som omfattar de viktigaste cistercienserkloster i provinsen Tarragona) det medeltida Montblanc, och det intensiva nattlivet i Salou och La Pineda och till det levande strandlivet.

Torredembarra har många faciliteter såsom fantastiska berg, en av de viktigaste våtmarkerna i Katalonien, samt charmiga Baix , det inre hamnområdet, de gamla fiskarnas plats. De mest moderna områderna är det Marina kvällsunderhållnings området. Torredembarra omfattar: Clarà, Els Munts, Baix, Babylon, St George och den gamla staden Torredembarra.

PLATSER AV INTRESSE

Torredembarras gamla centrum är av stor historisk betydelse, känd för sin konstruktion, såsom Castell dels iCard, från mitten av 1600 talet, vilket är det enda slottet från den katalanska renässansen som hållit sitt struktur. Torre de la Vila, från 1200 talet eller 1300 talet i morisk stil, även Peterskyrkan var färdig 1680, men under åren 1705 och1771-1778 har den utrustats med vissa arkitektoniska detaljer. Inne i kyrkan kan man se bland annat Santa Rosalia, helgon som räddade byn från pesten, och även orgeln i barrok stil. I den gamla staden hittar vi även Portalen Bassa, som omgav staden på 1700 talet.

I det inre hamnområdet, Baix , ligger den gamla fiskmarknaden från 1929. Vid gatan finner vi bygganden kooperativa Maritime, från 1900 talet.

Från hamnområdet kan vi ta strandpromenaden, parallellt med stranden i Torredembarra, som tar oss till Marina. Den är byggd ganska nyligen och har 820 båtplatser. Ganska nära hamnen finner vi den sista fyren som byggdes i Spanien i det tjugonde århundradet, och invigdes den 1 januari år 2000. Torredembarras fyr är den med det högsta tornet av alla fyrar i Catalunya.

FESTER OCH TRADITIONER

Torredembarra är en stad full av liv och har en bra variation av evenemang, som ex de nationella helgdagar, som löper under hela året:

  • 20 januari: Sant Sebastia - Fiesta Mayor de Sant Jordi stadsdel
  • Februari: Carnival
  • 23 april: Sant Jordi – Rosen och bokens dag
  • Juni 24: Sant Joan - Festival av Baix till Sea (Sjökvarteret)
  • 15 juli: Festival of Santa Rosalia Quadra (liten stads festival)
  • September 4: Santa Rosalia, beskyddare av Torredembarra (Förorts Festival)
  • 11 september: Nationaldagen i Katalonien

En aspekt som gör att förorten Torredembarra liknar Medelhavet och en katalansk by är fester och traditioner och hur de har bevarats. Idag har Torredembarra ett komplett sortiment av danser, tack vare vanliga människor, unga och gamla, som hjälpt till att återta de olika danser som gick förlorade under krig mm.
Du kan hitta ny information på http://www.baixgaiaturistic.cat/ för allmän information Baix på Gaia.

TORREDEMBARRA STRANDEN

Den största underhållningen på sommaren, för både bybor och besökare, är att gå till stranden och njuta av de olika miljöer och de olika landskap som den erbjuder.

Paella Beach, närmare hamnen är ett område som har nödvändig utrustning för olika sporter, och där kan du även njuta av att bada. Speciellt på sommaren finns det olika turneringar och mästerskap där alla är välkomna att aktivt delta . I stor utsträckning deltar många i dessa aktiviteter. Det är också anmärkningsvärt att detta strandområde är det bredaste i område, och är 90 meter på vissa ställen.

Stranden i det inre hamnområdet, något mindre bred, ligger i det gamla fiskedistriktet, och har även en del anläggningar där man kan spela tennis eller volleyboll.

Muntanyans Els strand, med en median bredd på 85 meter, innehåller sanddyner och kärr, med dess flora och typiska fauna. Denna strand ingår i Pein (Pla d'Espais d'Natural ränta) Generalitat de Catalunya.

Torredembarra brukar varje år få högsta betyg "den blå flaggan" som är en garanti för god hygien och på sommaren dagligt underhåll av stranden så att den hålls fri från skräp som annars kan påverka vattenkvaliteten.